Snijder klust bij Hortus Alkmaar tijdens NLdoet

Bewoners Stichting Wilgaerden bezoeken theatervoorstelling dankzij Snijder
8 maart 2016
Snijder verzorgt oldtimerrit voor twee zorgcentra voor 8e achtereenvolgende jaar
25 april 2016

Snijder klust bij Hortus Alkmaar tijdens NLdoet

?

Tijdens NLdoet op 11 maart jl. heeft Snijder Incasso en Gerechtsdeurwaarders, in samenwerking met vrijwilligers van andere bedrijven, klussen voor Hortus Alkmaar verricht. Hortus Alkmaar is een tuin waar ongeveer 1000 verschillende kruiden groeien en bijzondere dieren leven, zoals de ijsvogel. Deze kruidentuin is sinds 2011 een Stichting en wordt door vrijwilligers onderhouden.

De klussen Snijder Incasso en Gerechtsdeurwaarders voor Hortus Alkmaar gedaan heeft zijn het overscheppen van 15 kuub schelpen in kruiwagens, waarvan de looppaden door de tuin weer mooi konden worden aangelegd. Ook zijn de banken en tafels die door de hele tuin staan zijn geschuurd en geschilderd, waardoor ze weer een ‘frisse’ uitstraling hebben. Een van de bruggen is schoon gespoten met een hogedrukspuit en de zonnepanelen en plantenbakken hebben een schoonmaakbeurt gekregen. Al met al waren de klussen snel klaar en hebben de vrijwilligers meer kunnen doen dan gepland.

‘Grappig om te zien dat de schelpen die op de looppaden worden neergelegd, al na een jaar zo zijn ingetrapt. Je ziet gelijk de verbetering van het neerleggen van de nieuwe schelpen, net zoals bij het verven van de banken en tafels. Het werkt op die manier toch motiverend omdat je direct resultaat van het werk ziet. Dit is leuk om te zien, daar dit op kantoor niet altijd het geval is’, aldus directeur Leonie Snijder. ‘Bovendien is het ook leuk om samen met collega’s een dag op een andere manier werkzaamheden te verrichten. Ook hebben we met zijn allen de ijsvogel nog goed kunnen bewonderen, dit zie je natuurlijk ook niet iedere dag!’

NLdoet is de grootste landelijke vrijwilligersactie. Stichting De Waaier, makelaar in Maatschappelijk Betrokken Ondernemen, bemiddelde voor 2016 vrijwilligers voor 44 klussen en activiteiten. De vrijwilligers die hieraan meededen waren afkomstig van 57 bedrijven uit het netwerk van De Waaier, waaronder ook Snijder Incasso en Gerechtsdeurwaarders.

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, maakt onze website gebruik van cookies.

Meer informatie | Akkoord en doorgaan
Cookie-instellingen aanpassen