Bedrijfsleven traint penningmeesters van stichtingen en verenigingen

70 procent van de Nederlanders bezuinigt
23 april 2013
Home Slider
3 mei 2013

Bedrijfsleven traint penningmeesters van stichtingen en verenigingen

Tijdens de jaarlijkse Beursvloer IJmond Noord komen bedrijven en maatschappelijke organisaties bij elkaar om diensten en goederen uit te ruilen. De Vrijwilligerscentrale Beverwijk/Heemskerk heeft daar het bedrijfsleven bereid gevonden een training te organiseren voor penningmeesters van non-profit organisaties. De heer Wokke, accountant bij Accountants Adviseurs VANNU te Beverwijk, vond het leuk en belangrijk om zijn kennis voor deze vraag in de praktijk te brengen en heeft samen met Mevrouw Snijder, directeur Snijder Incasso en gerechtsdeurwaarder en de heer Half, specialist financiële  logistiek Rabobank IJmond-Noord deze training gegeven.

Op dinsdagavond 23 April hebben 28 Heemskerkse en Beverwijkse deelnemers de training gevolgd, in het buurthuis Wijk aan Duin van de Stichting Welzijn Beverwijk. Dit waren voornamelijk penningmeesters van grote en kleine non-profit verenigingen en stichtingen. Er was een uitgebreid programma. De heer Wokke behandelde onderwerpen als het werven van sponsoren, de penningmeester als duizenpoot, de administratie en valkuilen. Mevrouw Snijder nam het stuk over de incasso voor haar rekening. De heer Half informeerde de groep over de veranderingen die op komst zijn bij het overstappen naar IBAN rekeningnummers (International Bank Account Number) en SEPA ( Single Euro Payments Area) en de consequenties die dit heeft voor de deelnemende organisaties.

Er is een hoop werk aan de winkel voor de penningmeesters. Na afloop werd gebruik gemaakt van de gelegenheid om vragen te stellen en werd er volop genetwerkt. De uitgebreide informatie van het lesmateriaal van de trainers is voor vrijwilligersorganisaties op te vragen bij de Vrijwilligerscentrale Beverwijk/Heemskerk. Telefoon: 0251-676886. Email:  www.vwdoen.nl.
Sinds 1 januari is de Vrijwilligerscentrale onderdeel van de stichting Welzijn Beverwijk en de Stichting Welschap Welzijn Heemskerk.

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, maakt onze website gebruik van cookies.

Meer informatie | Akkoord en doorgaan
Cookie-instellingen aanpassen