De beste oplossing in Corona tijd

Het coronavirus
17 juni 2020
10FORIT en Snijder Incasso en Gerechtsdeurwaarders genomineerd voor de Computable Awards 2020
1 september 2020

De beste oplossing in Corona tijd

Snijder Incasso roept debiteuren op contact op te nemen als ze in de problemen geraakt zijn door het Corona virus zodat per situatie kan worden beoordeeld wat de beste oplossing is. Maar als u dan contact opneemt, wat kunnen wij dan voor u doen?

 

Geen dwangbevel maar betalingsregeling

Nadat wij een aankondiging dwangbevel stuurden zijn wij gebeld. Tijdens het gesprek blijkt dat de debiteur door de corona crisis zonder werk en dus zonder inkomen zit. Het betekenen van het dwangbevel door de deurwaarder zou voor deze debiteur meer kosten en dieper in de schulden betekenen. Er is een minimale betalingsregeling getroffen die door debiteur versneld is nagekomen. De debiteur heeft ons laten weten dat we goed mee hebben gedacht en gepaste hulp hebben geboden. Wij zijn blij dat deze debiteur ondanks zijn vervelende persoonlijke situatie, met onze hulp, zonder onnodige kosten zijn schuld heeft kunnen voldoen.

 

Geen beslag op inkomen maar een extra telefoontje

Ook wanneer debiteur zichzelf niet meldt, denken wij in oplossingen. Onze zaakbehandelaars houden bij de beoordeling van dossiers rekening met de informatie die zij tot hun beschikking hebben. Waar vermoeden is van problemen door het Corona virus wordt pro actief gehandeld. Uit de gegevens van het UWV blijkt dat de debiteur werkzaam is in in de zorg. De zaakbehandelaar verplaatste zich in de situatie van de debiteur en schat in dat debiteur op dit moment heel hard aan het werk is om mensen te verzorgen en mogelijk minder aandacht heeft voor zijn situatie. De zaakbehandelaar besluit deze debiteur te bellen. De debiteur is verrast door het telefoontje en spreekt een betalingsregeling af. Er is geen beslag gelegd op het inkomen.

 

Herhaalde oproep

Bent u door Corona in de problemen gekomen?
Neem dan contact op met uw zaakbehandelaar. Wij beoordelen per situatie wat de beste oplossing is. Het is wel belangrijk dat u contact opneemt!

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, maakt onze website gebruik van cookies.

Meer informatie | Akkoord en doorgaan
Cookie-instellingen aanpassen