Snijder behaalt het SRCM-certificaat

Snijder groeit verder in Beverwijk
4 december 2020
Vereenvoudiging Beslagvrije Voet
28 december 2020

Snijder behaalt het SRCM-certificaatDe startkwalificatie voor de SRCM certificering hadden wij begin dit jaar als eerste kantoor binnen. Begin november was het tijd voor de tweede audit voor het gehele SRCM-certificaat. We zijn daarom ook ontzettend trots dat we de audit met vlag en wimpel hebben behaald en we het SRCM-certificaat toegekend hebben gekregen. Vanuit de auditor kregen we te horen ‘’Maatschappelijk betrokken incasseren zit in jullie DNA’’.


Bij Snijder staat maatschappelijk betrokken ondernemen hoog in het vaandel. Uitgangspunten voor het maatschappelijk betrokken ondernemen zijn dan ook, openheid en transparantie, zorgvuldigheid en het afleggen van verantwoording. Dit geldt richting schuldenaren, schuldeisers maar onder andere ook het personeel.


De insteek van de SRCM-norm is dat er bij een schuld wordt gezocht naar een oplossing voor alle partijen. Ook van ons als incasso- en gerechtsdeurwaarderskantoor wordt gevraagd om meer aandacht te hebben voor de positie van de schuldenaar en de problemen waar kwetsbare groepen zich in bevinden. De grondgedachte binnen het SRCM is het werken aan het verbeteren van de positie van de schuldenaar zonder de belangen van de schuldeiser uit het oog te verliezen. Daar waar sprake is van een problematische schuld situatie past een SRCM-deelnemer zijn werkwijze aan om de schuldpositie niet verder te problematiseren. Het certificaat wordt toegekend vanuit een onafhankelijke Raad voor Ceritificering.


Mede hierom zijn we dan ook ontzettend trots op het behalen van dit felbegeerde certificaat. Snijder staat voor het maatschappelijk ondernemen, het menselijk behandelen en het meedenken met zowel opdrachtgevers als schuldenaren.

 

 

 

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, maakt onze website gebruik van cookies.

Meer informatie | Akkoord en doorgaan
Cookie-instellingen aanpassen