Positief resultaat ISO audit
31 mei 2018
Mijn adresgegevens opvragen in de BRP, mag dat zomaar?
20 november 2018

Zorgen om politieacties

Afgelopen week hebben de politievakbonden aangekondigd te gaan staken. Doel van de staking is een betere cao voor politieagenten. Snijder Incasso en Gerechtsdeurwaarders steunt de politieagenten in deze actie en maakt zich tegelijkertijd zorgen over het recht om vonnissen te executeren.

Een van de gekozen maatregelen is dat er geen hulpofficier meer beschikbaar is om deurwaarders te ondersteunen bij beslagpogingen en ontruimingen. Uiteraard belemmert deze maatregel ons in ons dagelijks werk, maar dat is niet de reden dat wij ons zorgen maken.

Particulieren en bedrijven stappen naar de rechter om hun recht te halen. Vervolgens wordt de deurwaarder ingeschakeld om te zorgen dat het gehaalde recht ook uitgevoerd wordt. Wanneer de deurwaarder haar werk niet kan doen omdat er geen ondersteuning is van de hulpofficier komt de werking van ons rechtssysteem in het gedrang. Uitspraken van de rechter kunnen immers niet meer worden verzilverd.

Paul Otter van de KBvG heeft gisteren een interview gegeven op BNR nieuwsradio waarin besproken wordt wat de mogelijke gevolgen van deze stakingsactie kunnen zijn. Luister hier het fragment.

Hebben wij ontruimingen namens u op onze agenda staan? Uw zaakbehandelaar informeert u hierover.

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, maakt onze website gebruik van cookies.

Meer informatie | Akkoord en doorgaan
Cookie-instellingen aanpassen